Rinkime žmogaus teises ginantį Lietuvos prezidentą!

Home / Naujienos / Rinkime žmogaus teises ginantį Lietuvos prezidentą!

Prieš rinkimus kandidatai į prezidentus dalyvauja diskusijose, atsako į rinkėjų ir žurnalistų klausimus. Vienoje iš apklausų kandidatai turėjo atsakyti ir į šiuos klausimus-teiginius:

  1. Tos pačios lyties asmenų poros turi turėti tokias pat teises tuoktis kaip ir heteroseksualios poros.
  2. Moterys turi turėti teisę laisvai apsispręsti aborto klausimu.

Kandidatai turėjo galimybę pasirinkti tokius atsakymus: Visiškai sutinku, Greičiau sutinku, Nei taip, nei ne, Greičiau nesutinku, Visiškai nesutinku.

Kad su šiais dviem teiginiais Visiškai sutinka, nurodė tik kandidatas į prezidentus Vytenis Povilas Andriukaitis.

Kiti kandidatai (A. Juozaitis, G. Nausėda, V. Mazuronis, N. Puteikis, M. Puidokas, S. Skvernelis, V. Tomaševskis) nurodė, kad Visiškai nesutinka, Greičiau nesutinka, jog tos pačios lyties asmenų poros turėtų teisę tuoktis. Ingrida Šimonytė nurodė Nei taip, nei ne.

Reikia, pažymėti, kad aborto klausimu dauguma kandidatų buvo linkę sutikti, kad moterys turi teisę laisvai apsispręsti dėl nėštumo nutraukimo: V. P. Andriukaitis Visiškai sutiko, V. Mazuronis Visiškai sutiko, I. Šimonytė, G. Nausėda, S. Skvernelis ir A. Juozaitis – Greičiau sutiko, o M. Puidokas nurodė Nei taip, nei ne. Tuo tarpu moterims atimti teisę pasirinkti nėštumo nutraukimą buvo linkęs V. Tomaševskis – jis atsakė Visiškai nesutinku, o N. Puteikis nurodė, kad Greičiau nesutinka.

Apklausa parodė, kad geriausiai žmogaus teises supranta ir gina V. P. Andriukaitis. Jis nesvyruodamas patvirtino, kad gina homoseksualių asmenų teises ir moterų reprodukcines teises.

Kviečiame visus atkreipti dėmesį į demokratiškiausiai nusiteikusį kandidatą – Vytenį Povilą Andriukaitį. Manome, kad šalies prezidentas turi būti pavyzdys gyventojams ir tinkamai atstovauti šalį.

Rinkime žmogaus teises ginantį Lietuvos prezidentą!

 

@Alfa nuotrauka