Klausk tėčio ir (ar) mamos: kaip pasirengti lytiniam švietimui namuose

Home / Projektai / Klausk tėčio ir (ar) mamos: kaip pasirengti lytiniam švietimui namuose

2014-2016 m. Asociacija drauge su partneriais iš Italijos, Latvijos, Danijos, Vokietijos ir Austrijos vykdė projektą „Klausk tėčio ir (ar) mamos: kaip pasirengti lytiniam švietimui namuose“. Projekto metu psichologų komanda iš Italijos parengė metodinį vadovą, skirtą padėti tėvams pasirengti vaikų lytiniam švietimui namuose.
Tėvai turi stiprų poveikį vaikų įsitikinimų, nuostatų ir elgsenos formavimuisi, ypač ankstyvoje paauglystėje. Dažnai tėvai nesijaučia esantys tinkamai pasiruošę kalbėti apie lytiškumą ir patiria diskomfortą su vaikais aptardami tam tikras temas. Dauguma tėvų tikisi paramos ir ieško informacijos, kaip psichologiškai pasiruošti pokalbiui, tačiau tokią pagalbą suteikiančių šaltinių mažai arba apskritai nėra.
Lietuvoje apie metodinį vadovą sužinojo daugiau nei 20 000 žmonių, metodinį vadovą išbandė daugiau nei 350 tėvų. Tėvų teigimu, metodinis vadovas jiems buvo naudingas: „Supratau, kad būtina vaikus šviesti lytiškumo temomis, ir ši metodinė medžiaga suteikė tam puikius pagrindus”, „Informacija padėjo aiškiau suvokti ir savo supratimą apie lytiškumą“.

Daugiau apie projektą: www.askproject.eu/lt.

Atsisiųsti metodinę medžiagą galite paspaudę šią nuorodą.

Žemiau galite peržiūrėti filmuką, kuriame vizualiai atskleidžiama lytinio švietimo svarba.